Kelip-Kelip Sungai Yak Yah merupakan habitat semula jadi bagi serangga kelip-kelip, terletak di Sungai Yak Yah, kira-kira setengah jam dari Chukai, Terengganu. Kawasan ini adalah habitat kelip-kelip terbesar di Malaysia.

Untuk melihat kelip-kelip ini, pengunjung perlu menaiki bot di jeti Sungai Yak Yah. Kelip-kelip ini boleh dilihat sepanjang Sungai Yak Yah pada waktu malam kerana serangga ini hanya aktif dan keluar dari tempat persembunyiannya pada waktu malam. Untuk kemudahan pengunjung, surau dan tandas juga disediakan serta bot bertenaga bateri tanpa gangguan bunyi digunakan untuk memberikan pengalaman kepada pengunjung, terutamanya mereka yang gemar menikmati alam semula jadi.

Pengunjung akan dibawa untuk meneroka Sungai Yak Yah sambil melihat pemandangan kelip-kelip ini berkumpul di pokok berembang, putat, dan bebaru yang tumbuh subur di sepanjang sungai. Terdapat empat spesies kelip-kelip yang dikatakan terdapat di Sungai Yak Yah, di mana haiwan kecil yang unik ini berkembang biak dengan banyaknya dari bulan Julai hingga Oktober setiap tahun.