Uptown Kontena terletak di Gong Badak, atau lebih spesifik di kawasan persisiran lagun Kampung Pantai Tok Jembal. Kontena yang diubah menjadi tempat jualan dan kedai makan dengan konsep ‘hipster’ menjadikan ia lokasi tumpuan terutama bagi anak-anak muda, juga menarik sebagai tempat merakam gambar.

Dikenali dengan kontena-kontena yang menyediakan pelbagai hidangan makanan dan minuman, kawasan ini, yang juga dikenali sebagai “Dapo Pata” atau dapur pantai, merupakan tarikan utama. Terletak di Gong Badak, Kuala Nerus khususnya di kawasan pesisiran lagun Kampung Pantai, Tok Jembal, Uptown Kontena beroperasi dari jam 5.00 petang sehingga 2.00 pagi setiap hari.

Kawasan ini bersebelahan dengan satu kawasan rekreasi yang menyerupai lagun buatan di Tok Jembal, di mana terdapat gerai makanan dan tempat nelayan menjual ikan segar. Dengan suasana yang menyegarkan, Uptown Kontena menarik pelbagai golongan, termasuk kaki-kaki pantai, kaki-kaki “hipster”, dan keluarga yang ingin bersantai sambil menikmati angin pantai Laut China Selatan.

Selain itu, Uptown Kontena juga menyediakan peluang kepada pelbagai bakat tempatan untuk membuat persembahan di tempat tersebut, termasuk ahli muzik, pelukis, pemain api, ahli silap mata, ahli seni belon, dan lain-lain. Dengan pelbagai aktiviti yang ditawarkan dan suasana yang unik, Uptown Kontena menjanjikan pengalaman yang menyeronokkan bagi semua pengunjungnya.